2012. augusztus 7., kedd

Könyvajánló

Ha jól sejtem nem én vagyok az egyedüli,aki imád divat témában olvasni. :) Gondoltam összeállítom a kedvenc kis divattal foglalkozó könyvlistámat. Ezeket természetesen szeretném bővíteni, de sajnos sok olyan van,amit külföldről kell(ene) beszerezni. Íme a listám:


1. Csontos Tibor: Divatkirályok közelről

Csontos Tibor Milánóban él és dolgozik a 80-as közepétől, és könyvében a kortárs olasz divatházakat mutatja be, mint például az Armani, Versace, Dolce&Gabbana,Prada. Rengeteg érdekes,új és sokszor vicces információ van a könyvben. Nekem a nagy favorit.
2. Tom Kennedy: A Dior- A divat nagyhatalmai

Kis érdekesség,hogy a szerző Keresztes Kálmán néven született és '56-ban disszidált.  A könyv pedig gyönyörű képeket tartalmaz a Dior-ház megszületésétől kezdve egészen Galliano működéséig.(Aminek én személy szerint örülnék,ha lenne folytatása...)


3. Henry Gidel: Coco Chanel

Idáig ez az egyetlen,hiteles életrajzi regény a tervezőnőről, a könyv inkább az ő viszontagságos, mégis rendkívüli életét mutatja be.

4. Valeria Manferto de Fabianis: A stílus királynői-10 nő aki forradalmasította a divatot

Ezt a könyvet azért szeretem,mert olyan,mint egy nagy fotóalbum. Csodálatos képeket, ruhákat láthatunk a legnagyobb divatikonokról: Marylin Monroe, Jackie Kennedy, Kathrine Hepburn, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Mary Quant, Coco Chanel, Grace Kelly, Twiggy, Diana Hercegnő.



5. Imogen Edward-Jones: Őrült divatvilág

Ez az a könyv, amit nem lehet kihagyni, ha szeretnétek egy kis betekintést nyerni a "kulisszatitkokba". Hát kicsit megváltoztatta a véleményemet az egész "divatcirkuszról", a tervezőktől kezdve egészen a modellekig. Ne hagyjátok ki! :)

+1 Gok Wan: Work Your Wardrobe

Ezzel még csak most ismerkedek, így nem nagyon tudok még mit mondani, de jónak ígérkezik és megkedveltem Gok Want még a 'Meztelenül is szép vagyok' műsorból.



Ezek az eddigi kedvenceim, a listát nyugodtan lehet bővíteni, ha van valami tippetek! ;)

8 megjegyzés:

  1. your blog is very interesting <3 find the pictures very nice :)) would you like to follow each other?

    love
    beauthi.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. thanks, those are my favorite books about fashion. :) sure let's follow each other. have a nice day! :Ö

      Törlés
  2. Nagyon jó kis poszt sajnos csak a Coco Chanelt olvastam :)

    VálaszTörlés
  3. Én még egyiket sem kaparintottam meg, de az a tervem, amint lesz egy kis "fölösleges" pénzem, veszek pár lakberendezős és divatos könyvet végre :-)

    VálaszTörlés
  4. Coco chanel is my favorite character!!! She was a genious! ;D

    Kisses,


    Benedetta

    www.daddysneatness.blogspot.com

    VálaszTörlés