2012. október 16., kedd

Hova menjek vásárolni?

Ez a bejegyzés sajnos nem vidám, nincs outfit, és semmi új darab,amire épp szert tettem.
És nem vettem rész sem Glamour-napokon és semmi hasonló megmozduláson. Ami meglepő,mert lelkes shoppingoló vagyok, voltam.

Miért?? Mert már hetek óta a minőséget próbálom kutatni és sehol sem találom. Egyszerűen az agyamra megy már a vásárlás, nem hittem volna,hogy valaha is ezt mondom.  Bosszantónak találom, hogy a plázákban azontúl,hogy minden üzlet kb. rááll ugyanazokra a dolgokra: szegecs, wedge sneakers stb., de ráadásul borzasztó minőségben kínálja ezeket és aránytalanul magas áron.  Eltűnt az ár-érték arány.  Nekem nem az Inditex és egyéb ilyen üzletekkel van gondom, meg tudom,hogy fölösleges a bosszankodás, de akkor nem lehetne egy reális összeget elkérni azért a "minőségért"?

Vagy hova menjek vásárolni,hogy ne az legyen a végeredmény,hogy kifizetek egy relatíve magas árat, és mégis 5 km-ről ordít a ruhadarabról az igénytelenség, a minőség hiánya? Nem luxusüzletek után kutatok, hiszen nyilván sem én, és rengeteg mások sem tehetik meg,hogy high fashion darabokat viseljenek.  De felbosszant, hogy például egy igazi alapruhatárat sem tudok összeállítani, amit aztán variálhatnék. És hiába tudom,hogy milyen a saját stílusom, és hiába írok a francia nők stílusáról, akik a minőségi darabokra esküsznek,mert nálunk ez kb. kivitelezhetetlen.

És ugyan egy időben mindenkit bátorítottam a magyar tervezőktől való vásárlásra, de az utóbbi időkben ért néhány kellemetlen meglepetés, mint például, egy megvásárolt ruha anyagától folyamatosan allergiás kiütéseim lesznek. Én megértem,hogy milyen nehéz és sok pénzbe kerül a ruhák legyártása stb, de azért a csalánkiütéseket is durvának tartom. Elgondolkodtató,hogy milyen anyagból készült... tehát a pénzért,amit kifizettem semmiféle minőséget nem várhatok????



Lehet most túl sok bennem a keserűség  és emiatt lett ilyen a poszt, és emiatt elnézést is kérek. De gondolom,hogy nem én vagyok egyedül ilyen tanácstalan és nem én vagyok az egyedüli,aki szeretne a pénzéért kapni is valamit, és nem csak azt érezni,hogy kidobta a pénzt az ablakon.
Ha van ötletetek, esetleg üzletek szívesen várom őket kommentben. Ígérem legközelebb pozitívabb bejegyzéssel jövök.



13 megjegyzés:

  1. A Látomás üzleteit ismered? nem tudom,tetszene-e,ha pesti lennék,sokszor betérnék oda.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen :) A Látomást ismerem, köszi,hogy írtad. 1-2 ruhám van onnan, de teljesen azért nem felel meg a stílusomnak. Az lenne jó,ha lenne pl.: Forever21, Topshop, Primark.

      Törlés
    2. Primark most nyit Bécseb. Tudom,nincs a közelbe,de azért már közelebb van. Remélem hamarosan mehetek és szana-széjjel vásárolhatom magamat :)

      Törlés
    3. Lehet érdemesebb nekem is Bécs felé venni az irányt, és ott bevásárolni. :-)

      Törlés
  2. A magyar tervezőkhöz kommentálnám: sajnos még mindig minőségi problémákkal küzdenek, sokan. Jó és rossz példát is tudnék mondani (plusz rossz példát ügyfélkezelésből is). Így ki lesz benne érdekelt, hogy ne a fast fashion-t vegye? Ott legalább nincsenek illúzióid... :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, igazad van. Nincsenek illúziók a fast fashion-ről. De tényleg rossz,hogy nincs se Topshop, se semmi olyan, ami legalább egy kicsi minőséget ígérne. És tudom,hogy lehet rendelni Asos-ról, Romwe, stb. De én például nem nagyon merek,mert azért nem egészen tipikus konfekció méreteim vannak. Tudom,hogy nem csak nekem. De ha rendelek valamit, akkor utána nem szeretném még hurcolgatni varrónőhöz,hogy rám alakítsa. Meg kellene tanulnom varrni, talán ez a legbiztosabb. De például cipőben is értek már csúnya meglepetések. :(

      Törlés
  3. Nagyon jo bejegyzes lett, szuper tema, es kivalo megfogalmazas. Tetszik!:)

    VálaszTörlés
  4. Hát, Viki, teljes mértékben egyetértek. Csak én már pár éve kiábrándultam a dolgokból és most a "csendes belenyugvás" időszakomat élem. 4-5 éve a Zarás cuccaim elnyúltak, eltekeredtek, fakultak, bolyhosodtak egy-két mosás után. Azóta nem is vásároltam ott. Most már nem lepődök meg semmin, csak azért vagyok elkeseredett, mert környezetvédelmi szempontból sem jó, hogy minden cucc a kukába megy. De jártam már méteráruval is így, már azoknak se olyan a minőségük, mint régen.
    Nem tudom, a Rinascimento-t szereted-e, azzal elégedett voltam, bár vagy 3 éve onnan sincs semmim (az ár miatt). Nem tudom, mi a megoldás, nyilván az átlag magyarnak nem telik dizájnercuccokra, de lassan már szinte kínaira sem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ismerem a Rinascimento-t de mindenképpen utána járok! Köszi Bogi! :) Amúgy épp most olvastam egy cikket,hogy mennyiből öltözhetünk fel őszre 6 boltban... hát jól felmérgesítettem magam.

      Törlés
    2. Állítólag a polgári outletben jó áron van. Én Szombathelyen szoktam ilyen cuccokat venni, nem olcsóak, de a minőségük jó (volt eddig) és ha szereted az olaszok stílusát, akkor talán tetszeni fog. Én imádom.

      Törlés
    3. Óó az olasz stílus a mindenem! :) Akkor mindenképpen utána járok! Grazie mille Bogi! :)))

      Törlés
  5. Én azért remélem adsz még egy esélyt a magyar divattervezőknek.. anyagot választani néha igen nehéz, drágább textileseknél is lehet rosszabb minőségű anyagot kapni és fordítva..

    Én is körülnéztem már plázákban, néztem, tapintottam milyen anyagot használnak a "nagyok", ott sincs arányban az ár és a minőség, ráadásul most azt is kimerik tenni amit csúnyán varrtak meg, régebben erre azért figyeltek..

    VálaszTörlés