2012. október 1., hétfő

La Parisenne avagy a párizsi nők stílusának alapjai

Múlt héten végre kézhez kaptam Inés de la Fressange Párizsi sikk című stíluskalauzát.  Tavaly megkaptam Zséda hasonló jellegű határidőnaplóját is, és mivel az is nagyon tetszett, gondoltam,hogy Ines de la Fressange stíluskalauzában sem fogok csalódni, sőt!




Már annyi könyvben és magazinban témáznak arról,hogy mi is a francia nők titka. Ines pedig a legapróbb részletekig megossza velünk ebben a csinos kis könyvben. Az egyik olvasó tanácsára készítem most ezt a bejegyzést nektek. Ami akár kedvcsináló is lehet a könyv megvásárláshoz.

Mi is a párizsi nő stílusának esszenciája?

Az eredetiség , a divatot nem veszik halálosan komolyan, sokkal inkább szórakozásnak tartják. Nem ragadják őket el az aktuális divathullámok( szóval semmi szegecs, ombre,wedge sneakers)





1.
Kerülik a szetteket, ez az amit mostanság sok blogon matchy-matchy néven olvashattatok. Keverik a stílusokat és a márkákat,azt meg főleg kerülik,hogy két lábon járó márkák legyenek, nem sok logót láthattok rajtuk. Szeretik az olcsó darabokat vegyíteni, akár egy drága designer darabbal is.  Egy egyszerű H&M pamut pólót egy drága farmerral. És még véletlenül sem passzol mondjuk a nyaklánc színe, a cipő és a táska színéhez.


2.
A minőség az,amire esküsznek...nem a csillogásra.


3.
Jól érzik magukat a bőrükben. Igen azt hiszem ez a legfontosabb, nem vesznek fel olyan ruhákat, amikben egész este feszengenek. Ines tanácsa: "Ha nem érezzük jól magunkat egy túlságosan mélyen dekoltált pulcsiban, túlságosan magas sarkakon, vagy egy túlzottan feszes nadrágban, öltözzünk át!"



4.
Önmaguk divatikonjai. Ha csodálják is mások stílusát, sosem másolják azt.


5.
Óvakodnak a "jó ízléstől", ami lényegében annyit tesz, hogy merik keverni a különböző stílusokat, így simán belefér,hogy egy kis koktél ruhára felkapjanak egy bőrdzsekit vagy egy estélyihez sarut.




A párizsi nőnek az egyik legfontosabb, hogy a stílusa erőlködés mentes legyen... "effortless style"

Néhány tipp  az erőlködés nélküli stílushoz  Inestől:

Vásároljunk néha a H&M férfirészlegén, simán fel lehet venni egy férfi zakót és ahhoz egy jó övet.



Párosítsunk egy kopott farmert egy selyemblúzzal, egy tökéletes, egyszerűen szabott nadrágot egy pólóval. A legfontosabb: " Ha túlságosan árulkodik rólunk,hogy hatást akartunk elérni, akkor elrontottuk és megpecsételnek bennünket a "try too hard" bélyegével. Ne erőlködve akarjuk kialakítani a saját stílusunkat"  

Szerezzünk be jó alapdarabokat:

Férfizakó, ballonkabát, tengerészkék pulóver, ujjatlan szoros trikó, kis fekete ruha, farmer és bőrkabát.














Íme tehát a kis ízelítő a Párizsi sikk-ből, remélem,hogy sikerült kedvet csinálnom a könyv megvásárlásához vagy csak szimplán nyertünk egy kis betekintést a párizsi nők gardróbjába. :) Kis kiegészítőnek Garance Dore videója.




6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. I agree, basically I admire the most Italian women's and French women's style. Both of yours sense of style just amazing for me.

      Törlés
  2. Biztos jó könyv lehet, szeretnék majd sok divattal kapcsolatos könyvet venni. Hát, igen, a párizsi sikk az örök ideál :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, egyetértek. :-) Számomra az olasz és a párizsi nők stílusa egy álom, és valami a kettő között meg méginkább. :-)

      Törlés