2012. július 27., péntek

Hajápolás mostanában

Pár hónappal ezelőtt teljesen meg kellett változtatnom a hajápolási rutinomat, mivel valamilyen úton-módon( azért nem tudom hogyan pontosan,mert be szoktam menni Biohair és Klier-fodrászatokba is) aloe vera érte a fejbőrömet és mivel allergiás vagyok rá, csúnyán kisebesedett a fejbőröm és a hajam minőségét is megviselte ez a kis baleset,nem beszélve egy jelentősebb hajhullásról. Így aztán jócskán le is vágattam a hajamat, nem az a típus vagyok,aki makacsul ragaszkodik a hosszú hajhoz, még akkor is, ha az már egészségtelen és nem szép. Így derékig érőről vállig vágattam.

Először a Johnson's  Baby sampont kezdtem el használni, két félét is váltogattam, búzacsírásat és  nyugtatót. Ezek a samponok parabén mentesek, és nagyon friss, üde "baba" illatuk van. :)  Hála ezeknek a fejbőröm is és a hajam is egészen helyrejött másfél hónap után.


Mivel eléggé sprőd is lett a hajam a  nagy megpróbáltatások közepette, igyekeztem a hajszerkezetet is helyreállítani. Ehhez a jól bevált Alfaparf Salon The Legendary Collection egyik fehérjét tartalmazó hajszerkezet újraépítő pakolását és a Kallos Latte pakolást váltogattam. Ezeknek köszönhetően elmúlt a száraz,sprőd érzés.

A hajvégek ápolására a már jól bevált L'oreal Mythic Oil-t használom, ettől jobbat még nem találtam, így szerintem ehhez ragaszkodni is fogok. Pár hete pedig új sampont kezdtem el használni. Lee Strafford My big fat healthy hair samponját. Az illatával nagyon elégedett vagyok és szuper tartást ad a hajamnak.




 Ezek segítségével túllendültem ezen a hajas-problémán, így végre újra nekikezdhetek növeszteni. :)



Ilyen volt a hajam,az aloe vera allergia és a nagy vágatás előtt. Mondjuk itt rövidebbnek tűnik,mert fokozatosan lett vágva.



                                                Aztán ilyen, már a vágatás után 1 hónappal.





Most pedig ilyen, pár centit még vágattam a végéből,de egész jól összekapta magát. :)



                                                    Ti miket használtok a hajatokra? :)

2 megjegyzés:

  1. Hú, hát ilyet se hallottam még, hogy az aloe verára allergiás valaki! Amikor mindenhol csodaszernek írják le :-) És a Johnsons nem volt neked allergén hatású? Úgy tudom, a termékeik azok, főleg a babacuccok.
    Nekem az új hajhosszod jobban tetszik, bár abszolút rövidhaj-párti vagyok :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát sajnos az vagyok, még a FLP-és termékektől jött ki először pár éve. A Johnsons cuccokat jól bírom, lekopogom gyorsan. :)
      Én azért nem szeretem egyébként a rövidebb hajamat,mert sokkal többet kell formáznom, mint a hosszút, és mivel sűrű, vastag szálú a hajam, egy hajmosást,szárítást,formázást, nem úszok meg másfél óra alatt. :) A Te arcodhoz jól is áll egyébként a rövid :) nekem is volt eléggé rövid,de nem állt jól.

      Törlés