2013. január 29., kedd

Egy kis csokor vintage

Ahogy már írtam az egyik korábbi bejegyzésemben a blogot szeretném átalakítani. Mivel nagyon szeretem a vintage-t, a glamourt, szeretném ha ez jobban teret kapna a blogon is.

A vintage-nek számomra, és gondolom még sokak számára, van egy csodálatos varázsa. Egy-egy vintage darab, de nem csak ruha, hanem akár bútor is szinte már él és mesél, nyugalmat áraszt. Ilyen holmikat látva gyakran jut eszembe, hogy nem éppen a legmegfelelőbb korban élek. :)

Szerencsére a vintage már nálunk is egyre jobban elterjedőben van, de azért még mindig nem az igazi. Először is azért,mert sokan mindenre, ami a second hand üzletekben megtalálható, rámondják, hogy vintage. A vintage elsősorban nem a használtságot jelzi. Másodsorban szerintem a vintage az 1920-as( de akár előbbi is) 1960-as esetleg még 70-es évek közé tehető(bár nekem a 70-es évek inkább retro). Így aztán mindig csodálkozok,ha valamire ami 1980-1990-ből származó ruhadarab, rámondják,hogy vintage. Akkor ilyen alapon már én is vintage-nek számítok. :D

Arra gondoltam,hogy több részben bemutatom nektek a kedvenceimet, blogok, üzletek... és minden ami vintage. 

Néhány kedvenc vintage bloggerem:

Louise a Pandora bloggere. Ő abszolút az egyik kedvencem  ha vintage-ről van szó. Egyfelől csodaszép a leányzó, másfelől nem csupán csodálatos holmijai vannak, de Louise  boszorkányos ügyességgel adaptál akár egy-egy festményt vagy drámát és ennek megfelelően öltözik fel. Bámulatos!


                 http://louisepandora.tumblr.com/



Laure a Someone like You bloggere





Rendben, elismerem,hogy Lauren holmijai nem teljesen vintage holmik,  de nagyon szeretem a stílusát és a fast fashion boltok kínálatából nagyszerűen alakítja ki ezt a stílust.

http://someonelikeyou18.blogspot.hu/



Carrie a WishWishWish bloggere





Carrie is Lauren-hez hasonlóan ötvözi a vintage-t a modernebb ruhadarabokkal.

http://wishwishwish.net/



Demi a Demi Lauren bloggere





Demi a másik nagy kedvenc, egy igazi vintage lány, és szerintem a megszólalásig hasonlít Dita Von Teese-re. Csodaszép ruhákat hord, sminkeket készít magának. És külön irigylem,hogy milyen ügyesen csinálja meg a haját. :)





2 megjegyzés:

  1. De jó, új blogok, amiket nézegethetek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök :) Én is szoktam nézni,amiket Te ajánlasz facebook-on. :)

      Törlés