2012. március 20., kedd

Hozzuk formába a bőrünket tavaszra!

Bár a jó idő már előbb érkezett szerencsére, mától hivatalosan is tavasz van! Erre pedig készen kell ám lenni! :-)
Nem tudom mással mi a helyzet, de engem a tél meg egyéb körülmények,mint például,ha nem alszok eleget, nem figyelek oda a folyadékbevitelre, stb. nagyon megviselnek minden szempontból, külsőleg is.
Ilyenkor persze szükségét érzem,hogy formába hozzam magam, aminek alapja most egy tisztító kúra és persze az elmaradhatatlan szépségápolás.

Sajnos extrém érzékeny bőröm van, ahogy Andika barátnőm mondaná, "mutáns bőröm". :D  Azért hívjuk mutánsnak,mert az én bőrömnek szinte semmi sem jó,ami mindenki máséval csodát művel. Pl.: Allergiás vagyok az aloe vera-ra, a bőrradírt sem bírja a bőröm, és még sorolhatnám,hogy mit,mennyire nem bírok.
Így mindig óriási utánajárást, türelmet,odafigyelést igényel,hogy kitapasztaljam mi az,ami a legjobb nekem.
Íme a favoritok,amik az én "mutáns" bőrömet is formába hozzák tavaszra.

Arctej: Lady Stella kalendulás arctej, Andika hívta fel a figyelmemet rá, ugyanis kozmetikus és mindig talál nekem valamit, ami használhat.
Gyulladáscsökkentő, finom az illata, reggel-este használom. Nagyon szeretem! Fodrász,kozmetikus-kellékes üzletben beszerezhető.


Tonik: Yves Rocher Active Sensitive Tonik
Nem tartalmaz alkoholt,már ezt is több,mint egy éve használom, és ezentúl is ezt fogom használni.

Hidratálásra La Roche Posay vízhiányos bőrre való termékeket használok most, még nagyban tesztelem,de jónak tűnik.

Arcradír helyett a hámlasztó szérum ami nyerő nálam. Suiskin AHA&BHA komplex 8%-os kémiai peeling szérumot használok, körülbelül egy hónapja kezdtem el, eddig 3 alkalommal használtam, és mivel ez érzékeny bőrre van eleve kifejlesztve így semmiféle irritációt nem okozott, ami nagy szó nálam.  Arctisztítás után kell felvinni pár cseppet a szérumból, majd fél óra múlva lehet használni a hidratálót. A BB krémeknek az egyik legújabb termékcsaládjába tartozik a Suiskin egyébként. Mivel ez ennyire jól bevált, szerintem a termékcsaládból mást is kipróbálok.

És amit szomorúan kell megosztanom: Szemkörnyékápolót is használok már,igaz egyenlőre inkább megelőzés céljából. :-) Alverde anti-aging szemkörnyékápoló, E-vitamint tartalmaz, mivel ránc még nem igazán van,így gondolom majd hosszabb távon tudok nyilatkozni róla. Viszont a karikákat eltünteti.


Szóval ez lenne az én kis szépségápolási csomagom,amivel tavaszra készülök. Tudom, sokan arra esküdnek,hogy jobb egy termékcsaládon belül válogatni, de már volt szerencsém megtapasztalni,hogy mi az ami jó a "mutáns" érzékeny bőrömnek. Így ehhez próbálom tartani magam.


+1 Hoppá,majdnem elfelejtettem a szuper fegyvert, amiből mindig van nálam egy kis tégelyben. KÓKUSZOLAJ! használom hidratálásra, rúzs alá bázisnak,hogy tovább tartson, és néha hajmosás előtt még pakolás gyanánt is felkenem, 1 óráig rajta hagyom,majd duplán öblítem.  A titkos fegyver,ami mindenre jó.
Mannaszappanról rendelem,nagyon sokáig elég egy tégellyel, még úgyis,hogy rendszeresen használom. Organikus, szűz kókuszolaj és ne jajduljanak fel a zsíros bőrűek, mivel nem zsírosítja el a bőrt, és nem okoz pattanásokat. Télen pedig sokat segített,hogy ne viselje meg annyira a bőrömet a hideg.

Tavaszra fel! :-)



2 megjegyzés:

  1. Kókuszolaj! Legnagyobb csodafegyver! Hajbalzsamnak, sarokbőrpuhítónak, szempilla-ápolónak... imádom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szempilla-ápolónak? :o Na még nem is próbáltam ezt! :) Én is nagyon szeretem, mindenre! :-)

      Törlés